Épített adatközpont

Szervertermek és adatközpontok

 

 

Szerverterem és adatközpont építés

Ahogy polgári életben is egyre fontosabbá vált a számítástechnikai rendszerek megbízhatósága, a hardver gyártók elkezdték folyamatosan növelni a berendezéseik megbízhatóságát és megjelentek az un. hibatűrő rendszerek is, amelyek egy egység meghibásodása esetén is zavartalanul képesek tovább működni.

Ezek után érthető, hogy a rendszerek megbízhatósága egyre kevésbé a gépeken múlott, sokkal inkább azok üzemeltetési környezetén, azaz a tervezett rendelkezésre állást biztosító túlfeszültség- és zavarvédett, kondicionált redundáns energia-ellátáson, a precíziós hűtésen.

A folyamatos rendelkezésre állást és a vagyonvédelmet szolgálja a gépterem elektromágneses árnyékoltság a, ami egy közeli villámkisülés esetén a géptermen belül század¬részére csökkenti az elektromágneses térerősséget, megvédve ezzel az érzékeny berendezéseket, és hatékony adatlopás elleni védelmet is biztosít. Az elektronikus védelem mind a betörés, szabotázs vagy katasztrófa helyzetben hatékony eszközei a károk mérséklésének.

A referencia földelési rendszer nagy sebességű résszerű adatkapcsolatok esetén elengedhetetlen a kis hibaarány eléréséhez. A kettőspadlók és a hozzájuk kapcsolódó kábelezési rendszerek a géptermet univerzálisan alkalmazkodni képessé teszik a hardware elemek változásaihoz.

Miért a Banktrade?

Cégünk több éve foglalkozik kiemelten nagy számítóközpontok auditálásával, tervezésével és kivitelezésével.

Azoknak a cégeknek, amelyek rendelkeznek már megfelelő informatikai infrastruktúrával figyelmébe ajánljuk hoszting- és kolokációs szolgáltatásainkat.