Forgó- és tolóajtók

Tervezés, beéptés, karbantartás

 

 

Általános információk a forgóajtókról

A forgóajtók, melyek a XIX. század végétől kezdtek megjelenni a középületek bejárataiban, gyakorlatilag az egyetlen biztos megoldást jelentik a bejáratok huzatmentes kialakítására, hiszen egy toló- vagy nyíló ajtóból épített szélfogó már csekély egyenletesen eloszló forgalom esetén is szinte folyamatosan nyitva van.

Az egyszerű elv - az ajtó minden helyzetében legalább egy-egy ajtószárny érintkezik a forgóajtó íves falával - garantálja a tökéletes szélfogó hatást. A forgóajtók biztosítják a légzárást, kizárják az utcai port, a zajt, valamint jelentősen csökkentik az épületbe az utcáról bejutó légszennyeződést . A forgóajtók télen csökkentik a fűtési költségeket, nyáron klimatizált épületekben csökkentik a klímagépek terhelését, ezzel jelentős energia és beruházás takarítható meg.

Banktrade Kft., a Boon Edam magyarországi forgalmazója, már több mint 11 éve tevékenykedik az ajtótechnika területén. A hollandiai gyárban felkészült szakembereink építik be az ajtókat, és látják el a karbantartási és szerviz szolgáltatást.

A holland Boon Edam B.V. 1903 óta gyárt forgóajtókat. A világ vezető gyártójaként nemcsak a legtöbb forgóajtót gyártja, de a legtöbb ajtófajtát is kínálja a forgóajtó gyártók között.

Elérhető típusok

  • Tourniket, Crystal Tourniket Az irodaházakban, szállodákban és bankokban leggyakrabban alkalmazott forgóajtó típus, amely 2, 3 és 4-szárnyú változatban is készül.
  • Tournex 3 vagy 4 szárnyú nagykapacitású forgóajtó, amelyet nagy forgalmú bejáratokba, bevásárló központokba ajánlunk
  • Duotour Egy nagy kapacitású forgóajtó és egy automata tolóajtó kombinációja, amellyel a környezeti feltételekhez és igényekhez lehet a bejáratot optimalizálni
  • Twintour A legjobb huzatzárási és kapacitás jellemzőkkel rendelkező nagykapacitású ajtótípus, amely igen különleges építészeti megoldások esetén is alkalmazható.
  • Biztonsági ajtók A forgóajtó elven működő Tourlock és a Circlelock személyzsilip élőerős felügyelet nélküli bejáratokban is biztosítják a szigorú beléptetés ellenőrzést. Boon Edam B.V. számos egyéb biztonságtechnikai terméket is kínál, amelyek különböző biztonsági szinteknek megfelelő elegáns és ellenőrzött bejáratok kialakítására alkalmasak.