Mobil adatközpontok

Gyors, könnyen bővíthető

 

 

Mobil adatközpontokról tudnivalók

Ahogy polgári életben is egyre fontosabbá vált a számítástechnikai rendszerek megbízhatósága, a hardver gyártók elkezdték folyamatosan növelni a berendezéseik megbízhatóságát és megjelentek az un. hibatűrő rendszerek is, amelyek egy egység meghibásodása esetén is zavartalanul képesek tovább működni.

A mobil adatközpont alapja egy robusztus, fizikai támadásnak, tűznek ellenálló (30-60-90 perc tűzállóság), elektromágnesesen árnyékolt, hőszigetelt, időjárás álló, emelt, 11kN/m2 teherbírású acélkonténer. Belső teret hermetikusan elzárja a kültértől, így szinte tetszőleges környezetben telepíthető. Gondolunk itt gyártócsarnokokra, parkolókra vagy akár építkezések felvonulási területeire.

Gyors, rugalmas és költséghatékony megoldás szerverpark nagybiztonságú elhelyezésére, akár extrém környezeti feltételek mellett is.

A mobil adatközpont tartalmazza a teljes kiszolgáló infrastruktúrát, beleértve a hűtés, energiaellátás- és elosztás, tűz- és vagyonvédelem, épületfelügyelet, távoli management berendezéseit.

Egyedi igényeknek megfelelő

  • ideiglenes létesítés pl. gyártóbázis építése idején, a végleges adatközpont elkészültéig (hazai példa, a kecskeméti Mercedes gyár két évig használta konténeres adatközpontunkat a gyártás előkészítés időszakában)
  • megfelelő épület hiánya - egy számítóközpont épületen belüli elhelyezése nem egyszerű, komoly statikai, energetikai, zajcsillapítási feladatot jelent, sőt ha bérlemény az épület akkor a kialakítás mellett a helyreállítás költségei is komolyak lesznek
  • moduláris bővíthetőség igénye – az informatikában 2 évet sejtünk előre, miközben az építményekről 25-50 éves távlatokban gondolkozunk. Éppen ezért nehéz optimális méretű és kapacitású épületet tervezni informatikai eszközök elhelyezésére, mennyivel egyszerűbb, ha az „építményt” is igény szerint az IT eszközökkel egyszerre fejlesztjük, vagy éppen redukáljuk az informatika aktuális elvárásainak megfelelően. Ebből az is kisejlik, hogy egy adatközponti konténer el is adható – mindez nem mondható el egy túldimenzionált épületszárnyról.
  • költöztethető – nincs mozdíthatatlan tőke, kiszolgáltatottság a helyi közműszolgáltatóknak, helyi adóknak
  • Konténereink közúton szállíthatók.